Nem tud döntést hozni, melyik légkondicionáló berendezés a legoptimálisabb magának?

Felesleges törnie a fejét! Mi segítünk a választásban.

Melyik klímát vásároljam?

A KLIMALAND segít Önnek!

Mikor vásároljunk klímaberendezést?

Erősen megfontolandó, hogy új ház építése esetén mindenképp gondoljunk a klímaberendezés telepítésére, mivel évről évre egyre melegebb az éghajlat. A ház építése közben könnyebben el lehet tüntetni a csövezést a falban. Ha utólag szerelünk fel klímát, akkor esztétikailag romolhat a ház belülről is és kívülről is. A falon kívüli csövezés esztétikai hátránya a kábelcsatorna. Sokszor nem lehet megoldani a klímatizálást egyetlen kültéri egységgel, de a sok kültéri modul is zavaró lehet stb.

Érdemes már kora tavasszal gondolkozni, hogy kell-e klíma vagy sem. Mert nyáron több hetes várakozással fogja megkapni az illető a klímát beszerelve, mert ebben az időszakban a szerelők túlterheltek, így megeshet, hogy már csak akkor kerül beüzemelésre a berendezés, amikor már nem lesz rá szükség az időjárás hűvösre fordulta miatt.

Kültéri modul elhelyezése:

Split rendszerű (lakossági) klímák esetében mindig van kültéri egység, mely a berendezés motorja. Leegyszerűsítve mindazon részeket tartalmazza, melyeket egy háztartási hűtőgép hátulsó felénél láthatunk:

 • kompresszor (a hűtőközeget sűrítő “motor”)
 • kondenzátor (a forró hűtőközeget cseppfolyósító hőcserélő)
 • ventilátor (a környezeti levegővel lefújja a kondenzátorról a fejlődő hőt)
 • elektromos- és hűtőköri szerelvények

A kültéri modul időjárásálló burkolattal van ellátva. Az elhelyezésénél a legfőbb szempont, hogy jól szellőző helyre kerüljön. Külső homlokzaton acélkonzolra kell szerelni. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy minél messzebb kerül egymástól a kültéri és beltéri egység, annál magasabb lesz a szerelés költsége!

Beltéri egység elhelyezése:

Amennyiben sikerült helyet találni a kültéri egységnek, jöhet a beltéri egység. Itt, azért egy kicsit már könnyebb dolgunk van, hiszen csak rajtunk múlik, hogy hova tesszük. Pár hasznos tanácsot azért itt is érdemes figyelembe venni:

 • kanapéval szembe ne helyezzük, mert érezni fogjuk a huzatot. Sokkal inkább érdemes a kanapé fölé tenni!
 • legyen a közelben megfelelő áramforrás (220V)
 • ha lehet a helyiség bejárata fölé helyezzük a beltéri egységet

Gyártó kiválasztása:

Válasszunk minőségi klímát! Nincs rosszabb annál, mint amikor nyár közepén a kánikulában bedöglik a klíma és oda a hűtés. Ilyenkor a szezon miatt a szerelési idő is sokáig tarthat! Napjainkban egy hivatalos garanciás, inverteres klíma, mely várhatóan évek múlva is nagyszerű teljesítményt fog nyújtani, valahol 140.000 Ft környékén kezdődik. A középkategóriában elhelyezkedő klímák szinte teljesen megegyező teljesítményt nyújtanak, ezért nyugodtan választhatjuk azt a készüléket, amelyik leginkább tetszik. Elmondható, hogy ezek a készülékek, már a létező összes igényt kielégítik: halkak, hatékonyak, keveset fogyasztanak, és ami a legfontosabb: nem huzatolnak.

A csúcskategóriás klímák (pl. Gree, Daikin, Mitsubishi, Fujitsu) kialakítása, kompresszora, összeszerelése és komfortja jelentősen fejlettebb mint az alsó/középkategóriás készülékeké.

Milyen szempontok alapján vásároljunk?

 • Manapság egyre nagyobb az igény a kimagaslóan fűtésre optimalizálódott klímákra, ezért olyan berendezést érdemes választani, (annak aki intenzívebben, az átmeneti időn kívül is fűteni szándékozik) amelyik klíma képes alacsony külső hőmérséklet mellett is hatékonyan fűteni. (Ilyen kérésre specializálódott modellek: GREE Comfort, DAIKIN FTX)
 • Szükséges hűtési teljesítmény, amit nem az alapterület szerint kell meghatározni, mert ezáltal csak irányértékeket lehet kiszámolni. Nagyon fontos az ablakfelületek, árnyékolások, égtáj szerinti tájolás, belső hőfejlődés és épületszerkezeti adottságok figyelembe vétele is! Ezt valójában egy szakember tudja kiszámolni. De vásárlás előtt mindenképpen szükséges, hogy egy szakember mérje fel a helyszínt.
 • A helyi adottságok (hogyan lehet a kültéri egységet felszerelni, zajszintek, szerelhetőség, kondenzátum-elvezetés, kültéri és beltéri közti vezetékhossz stb.).
 • A beltéri egység illeszkedése a belső tér kialakításához (oldalfali, parapet, légcsatornázható, elburkolt, kazettás stb. kivitelek közt választhatunk).
 • Monosplitet vagy multisplitet válasszunk-e (beltéri egységenként egy-egy kültéri, vagy egy kültérihez több beltéri egységet csatlakoztassunk).
 • Ár/minőség arány (nem biztos, hogy az olcsó készülék kevesebbe kerül 2-3 év üzemeltetés után is!).
 • Eladás előtti és eladás utáni szolgáltatás (megbízható készülék-kiválasztás, méretezés, szakszerű szerelés biztosítása, garancia érvényesíthetősége, alkatrészellátás biztosítása stb.).

Kiemelt klíma ajánlatunk

Gree Comfort X GWH09ACC (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 2,3 kW
Fűtés: 2,8 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
178 500 Ft.

Gree Comfort X GWH12ACC (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 3,5 kW
Fűtés: 3,7 kW

Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
190 000 Ft.

Gree Comfort X GWH18ACD (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 5,2 kW
Fűtés: 5,3 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
280 000 Ft.

Gree Comfort X GWH24ACE (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 7 kW
Fűtés: 7,2 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
340 000 Ft.

Gree Bora GWH09AAB (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 2,3 kW
Fűtés: 2,8 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
145 000 Ft.

Gree Bora GWH12AAB (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 3,2 kW
Fűtés: 3,6 kW

Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
160 000 Ft.

Gree Bora GWH18AAB (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 5 kW
Fűtés: 5,5 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
210 000 Ft.

Gree Bora GWH24AAB (Wi-Fi)

Energiaosztály: A++/A+

Teljesítmény:
Hűtés: 7 kW
Fűtés: 7,3 kW


Garancia: 2+1 év

A klíma bruttó ára:
280 000 Ft.

Close Menu